marshall-logo-ablakrendszerek.jpg

 

 

 
Szövegdoboz:  Lekerekített téglalap: NyitólapLekerekített téglalap: Kapcsolatveresház.JPG


 

 

 

 

Mit jó tudni a nyílászáró beépítése, cseréje előtt?

 

Mit tartalmaz egy nyílászáró (ajtó, ablak) ára?

Az ár tartalmazza magát a nyílászárót (tokszerkezetet, üveggel vagy ajtópanellal, vasalattal és kilinccsel) valamint a kiszállítási költséget. Az nyílászáró ára nem tartalmazza a beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket, redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, tehát a kiegészítőket. Ezeket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

 

A felújítás melyik fázisában cseréljünk, építsünk be nyílászárót?

A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt érdemes elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.

 

Mennyi időt vesz igénybe nyílászáró beépítése?

Megrendelés előtt munkatársaink minden nyílászárót felmérnek az egyedi méretek miatt. A megrendeléstől számított gyártási idő 2-4 hét között van. A megrendelt nyílászárók megérkezését követően időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban a végezzük el az ajtó, ablak beépítését. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ. Egy egyszerű ablak, ajtó cseréje, körülbelül 2 óra, beépítése 30-40 perc.

 

Hogyan készüljek a nyílászáró cseréjére?

A helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, ajánlatos a por miatt letakarni a kívánt bútorokat valamint a padlót, és hozzáférhetővé tenni a szóban forgó nyílászárót. A kollégák megérkezése előtt, ahol nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről!

 

Mit jelent az ablak bontás nélküli cseréje?

Az ablak bontás nélküli cseréje esetén (tokra építés) az arra alkalmas régi ablak, ajtó (erkély) régi tokjára építjük bele az új nyílászáró elemet. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigeteljük, majd ezt követően műanyag takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal, felfordulással jár, mint a nyílászáró bontás - beépítéses cseréje. Hátránya, hogy ennél a beépítési módszernél pár cm-rel kisebb üvegfelületet kapunk!

 

Szükséges-e kőművesmunka?

Az ablak, ajtó (erkély) bontás nélküli (tokra építés) cseréje és a panel épületek esetén kőművesmunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükséges. A kőművesmunkát vállalni nem tudjuk, de kérésre megszervezzük, hogy a nyílászáró cserét követően 1-2 napon belül az esztétikai helyreállítás is megtörténjen.

 

Mi történik a kibontott ablak és ajtó részeivel?

A régi nyílászáró elemeket minimális költség fejében elszállítjuk.

 

Mi a beépítési mélység?

A műanyag nyílászárók beépítési mélysége a profil jellemzője, a profil vastagságát jelenti tulajdonképp. Többnyire arányosan nő a légkamrák számával. A három légkamrás nyílászárók ~60mm, az öt légkamrás ~70mm, a hat kamrás ~80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ajtó és ablak hő és hangszigetelése.

 

Amennyiben még kérdése van, írjon nekünk az info@energiaminusz.hu címre!