marshall-logo-ablakrendszerek.jpg

 

 

 
Szövegdoboz:  Lekerekített téglalap: NyitólapLekerekített téglalap: Kapcsolatveresház.JPG


 

 

 

 

 

A hőszigetelő üveg

Hiába van jól szigetelt házunk, körbefűtött lakásunk, ha az ablakok rossz minőségűek, ablaküvegünk nagy hőveszteségű és ott kimegy a meleg. Válasszunk hőszigetelő üvegű nyílászárókat, ezzel jelentősen csökkenthetjük fűtésszámlánkat.

A nyílászárók hőveszteségi értéke az u érték (korábban k). Ez azt jelenti, hogy ha u értéke 1,0 W/m²K, akkor jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet-különbség esetén sem haladja meg az 1,0 Wattot négyzetméterenként.

Ezeket a kiváló értékeket a gyártás során úgy érik el, hogy kétrétegű üvegnél a lakótér felöli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém-bevonattal (Low-E réteggel) látják el, és a köztes teret argongázzal töltik fel.

Háromrétegű üveg esetén az üvegszerkezet első és a harmadik üvegtáblája is Low-E bevonattal rendelkező üvegből készül és kripton vagy argon gázzal van feltöltve.

Low-E, rövidítés a low emissivity angol szóból származik, aminek jelentése, alacsony sugárzási érték.

 

A különböző technológiával készült üvegek hőveszteségi értéke is nagyon eltér:

Felépítés

u érték

(W/m²K)

hagyományos kétrétegű üveg

2,8

kétrétegű üveg, egyik lágyfém-bevonattal

1,4

kétrétegű üveg, egyik lágyfém-bevonattal, argon gázzal töltve

1,2

kétrétegű üveg, mindkét üveg lágyfém-bevonattal, argon gázzal töltve

1,0

háromrétegű üveg, első és harmadik lágyfém-bevonattal, argon gázzal töltve

0,65

 

Az általunk forgalmazott nyílászárók üvegének hőveszteségi értéke kétrétegű üveg esetén 1,0 W/m²K, háromrétegű üvegezés esetén 0,65 W/m²K.


 

Ajtóbetétek, díszüvegek


Forradalom a díszüveg gyártás világában! Minden más korábbi technológiával előállított díszüveg látványelemét képes elővarázsolni. Csiszolt-üveg hatás, szivárvány-ragyogás, színezhetőség, mindkét oldalon edzett, sima, könnyen tisztítható üvegfelület. A fényt átereszti, de a kíváncsi tekinteteket nem. Ráadásul az UV sugarak 99%-át elnyeli és fokozott hangszigetelő képességgel rendelkezik. Egyedülálló mintázat kialakítását teszi lehetővé, a korábbi eljárásokhoz képest lényegesen nagyobb precizitással. Az üvegdarabokat 800 C-on összeolvasztják. Az így keletkezett felület modern megjelenést ad a betéteknek. A technológia nem ad lehetőséget arra, hogy ez az üvegfelület edzett legyen, a belső felület azonban minden esetben edzett üvegből készül. A különféle színű vagy mintájú üvegeket aprólékos munkával összecsiszolják, majd rézfóliával körberagasztják. Az elkészült elemek összeforrasztásra kerülnek, szükség szerint patinázhatják is őket. A kész síküveg-mozaik alkotja a háromrétegű hőszigetelő üvegszerkezet középső részét, amely mind a két oldalról edzett, víztiszta síküveg borítást kap.

http://www.thermo-sio.hu/rurik/01.jpg
Ayrshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/02.jpg
Berkshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/03.jpg
Cheshire

 

http://www.thermo-sio.hu/rurik/04.jpg
Derbyshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/05.jpg
Essex

http://www.thermo-sio.hu/rurik/06.jpg
Flintshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/07.jpg
Gloucestershire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/08.jpg
Hampshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/09.jpg
Invernesshire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/10.jpg
Kent

http://www.thermo-sio.hu/rurik/11.jpg
Lancashire

http://www.thermo-sio.hu/rurik/12.jpg
Monmouthshire