marshall-logo-ablakrendszerek.jpg

 

 

 
Szövegdoboz:  Lekerekített téglalap: NyitólapLekerekített téglalap: Kapcsolatveresház.JPG


 

 

 

Profil

Cégünk által forgalmazott és beépített nyílászárók profilszerkezete a GEALAN által gyártott S8000 IQ 6 légkamrás, 83 mm beépítési mélységű, illetve a 7 légkamrás, 74mm beépítési mélységű profil.

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                               

 

 

 

 

 

Mindkét profil hőveszteségi értéke 0,75 W/m²K. Ez úgy lehetséges, hogy a légkamrák számán kívül az értéket meghatározza még a beépítési mélység is, értékük fordítottan arányos. (Minél nagyobb a beépítési mélység, u értéke annál kisebb, tehát annál jobb hőszigetelésű a nyílászáró.)

A nyílászárók hőveszteségi értéke az u érték (korábban k). Ez azt jelenti, hogy ha u értéke 1,1 W/m²K, akkor jó a hőveszteség mértéke, 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet-különbség esetén sem haladja meg az 1,1 Wattot négyzetméterenként.

 

Ezek a profilok kiemelkedő hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal bírnak, hőveszteségi értékük 0,75 W/m²K. Ezt a kiváló értéket a megnövelt hat valamint a hét légkamrás kialakításnak köszönheti a tok és a szárny esetében is. A profil stabilitása igen jó a nagyméretű acélmerevítések miatt a tokban és a szárnyban is. Ezért garantált a hosszan tartó problémamentes használat. Mindemellett még nagyon egyszerűen is tisztítható a nagyméretű falcokban is.

 

A légkamra szám arra utal, hogy a külső és belső teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül a profil. Ez az érték háromtól hétkamrásig változik. A légkamrák száma igen fontos, hiszen minél több légkamra van egy szerkezetben, annál jobb hő- és hangszigetelésű, illetve annál jobb a statikája.

A háromkamrás nyílászáró szerkezetek hőveszteségi értéke 1,5 és 2,0 W/m²K között, az öt légkamrás szerkezeteké 1,1 és 1,4 W/m²K között van. A tok-szárny kombinációs hatkamrás szerkezet hőveszteségi értéke 0,7-1,1, a hétkamrás profiloké pedig 0,75 körül van.

 

A profil színe

 

Dekor fóliák

Fontos Önnek a természetes hatás, ám semmiképpen nem akar lemondani a modern ablakok előnyös műszaki tulajdonságairól sem? Ebben az esetben akkor választ jól, ha a famintás dekorációval készülő műanyag ablak mellett dönt. Bárhová is szánja az ablakot, ha egy ódon épületet akar renoválni vagy egy újat építeni - a GEALAN famintás dekorációval gyártott ablakai úgy vizuálisan, mint funkcionálisan meggyőző megoldást jelentenek. A régi házakhoz éppúgy ajánlhatóak klasszikus stíluselemként, mint a tájjellegű épületek kialakításához. A famintával készülő ablakok rendelkeznek a modern műanyag ablak összes pozitív tulajdonságával. És emellett Önnek nem kell lemondania a fa díszítő hatásáról sem.

A GEALAN famintás termékét hét különböző, teljesen valósághű faminta dekorációval készítjük. 

Acrylcolor

A színes ablakprofilokkal különleges hangsúlyokat lehet elérni a homlokzat kialakításánál. Ennek eredményeként a lakóházak vonzzák a tekintetet, olyan mintha egy sajátos, egyedi névjegykártyával hívnánk fel a figyelmet. Még az extravagáns elképzelések vagy a helyi hagyományokat követő színárnyalatok sem jelentenek problémát. A mi ablakainknál a színvilág alapja a sokféleség. Mindenféle környezethez az oda illő tónust kínáljuk. A nemesen egyszerű fehértől a finom palaszürkéig valamennyi árnyalat megtalálható a választékban. A színek természetesen tartósak és megfelelnek a német szabványok minőségre vonatkozó előírásainak (RAL). A minőség ugyanis a GEALAN színes műanyagablakainál is a legfőbb követelményt jelenti. Ennek érdekében a GEALAN a színes, acrylcolor profilokat speciális színezési eljárással állítja elő. A külső, színes akrilüveg réteg védelmet jelent a karcolásoktól, és az ablak teljes élettartamára biztosítja a sima, könnyen tisztítható és semmilyen karbantartást nem igénylő felületet. Az acrylcolor ablakok az épület belseje felé fehér PVC profilt jelentenek, míg a külső oldalon színes akrilüveg található. Ennek köszönhető ellenálló képességük az időjárással szemben, azaz napsütés esetében éppúgy, mint a szélben, az esőben vagy a különböző hőmérsékletváltozások vonatkozásában. Így még akkor sem veszünk észre színkülönbséget, ha az ablakokat fokozatosan cseréljük ki - ami nem elhanyagolható előny az építészek és az építtetők számára.

 

Az acrylcolor jellemzői:

-       Felülmúlhatatlan a színhűsége (RAL minőségvizsgálat), még évek múltán is mélyek a színek.

-       A napsugarakat nagymértékben visszaveri, ezáltal alig melegszik fel, minimális a hő-tágulása még sötét színek esetén is.

-       A profiltól elválaszthatatlan, 0,5 mm vastag réteget képez, így nagy a karcállósága és ellenáll az időjárás viszontagságainak (az autók hátsó lámpáinál milliószor bevált). Nem pattogzik fel és nem válik le.

-       Sima, könnyen tisztítható, nemes szerkezetű felület.

-       Környezetbarát, mivel semmiféle lakkozást nem igényel és az ablakprofil teljes mértékben újrahasznosítható.

-       Költségkímélő. Beszerzése után elmaradnak a rendszeresen ismétlődő festési költségek.

-       A gyakorlatban évek óta megelégedéssel használják. A profilok felülete hosszanti irányba simított. Ezáltal alakul ki matt-selyem fényük. Az ábrán acrylcolor standard színeink láthatóak. Kívánságra természetesen egyéb színeket is tudunk szállítani. Kérjük, az egyéb (RAL szerinti) felületekkel történő színegyeztetést az eredeti GEALAN minta segítségével végezzék el. A jelen színminta és az acrylcolor profilok színeltérésének nyomdatechnikai okai vannak.

 

Az S 800010 profil 11 acrylcolor színben és 6 famintávat kapható

-       Krémfehér RAL 9001

-       Lekerekített téglalap:  Lekerekített téglalap:  Palaszürke RAL 7015

-       Achátszürke RAL 7038

-       Ablakszürke RAL 7040

-       Feketésbarna 02

-       Sepiabarna RAL 8014

-       Mohazöld RAL 6005

-       Acélkék RAL 5011

-       Ultra tengerkék RAL 5002

-       Vörösbarna RAL 3011

-       Tűzpiros RAL 3000

-       Világos tölgy 1

-       Tölgy 2

-       Oregon 3

-       Mocsári tölgy 4

-       Aranytölgy 5

-       Mahagóni 6

 

 

 

 

Szellőztetőrendszer

Sokan attól tartanak, hogy ha műanyag nyílászárót választanak, akkor a kiváló hőszigetelés miatt penészedés léphet föl. Ezt megakadályozandó a GEALAN kifejlesztette a GECCO-t.

A GECCO az ablakszerkezet szárnyában elhelyezkedő szellőztető berendezés. A rendszer majdhogynem állandó szellőzést biztosít anélkül, hogy a szoba hőmérséklete változna. A GECCO teljesen önműködően dolgozik, nagyobb szélnyomásnál bezár, ezzel akadályozza meg a huzat létrejöttét. Amennyiben a szélnyomás csökken, a csappantyú magától nyit és a levegő akadálytalanul áramolhat ismét.

Lekerekített téglalap:   Lekerekített téglalap:
 

 

 

 

 

 

 

 


A GECCO előnyei:

 

Állandó optimális levegőcsere

A szellőzés a szoba számára mindig biztosított (nyaralás esetén is)

Huzatmentes szellőztetést biztosít

Automatikusan működik

Nagy zajvédelemmel bír, jó a hőállóképessége

Megfelel a törvényi és szabványos előírásoknak

Költségtakarékos

Nincs sípoló hang

Egyszerű tisztítás, a szobaoldalon nincs látható rés

Ablak szerelése esetén azonnal beszerelhető